ÇEREZ VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ




VERİ SORUMLUSUNUN KİMLİĞİ VE İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER 

 

Ademur Optik Sanayi Ve Ticaret A.Ş., ( Bundan sonra “Şirket” olarak anılacaktır.) www.dunyagozoptik.com web sitesi vasıtasıyla (Bundan sonra “ Site”  olarak anılacaktır)  işlenen tüm kişisel veriler bakımından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında veri sorumlusudur. Bu web sitesini kullanan tüm ziyaretçiler ise bundan sonra “ Kullanıcı” veya “Kullanıcılar” olarak anılacaktır.

 

 

Bu metinle, siz değerli Kullanıcılara, siteyi kullanırken elektronik ortamda hangi kişisel- verilerinizin alındığını veya alınmasının muhtemel olduğunu açıklamak, gerek 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması gerekse Avrupa Genel Veri Koruma Yönetmeliği ( GDPR) hükümleri kapsamında Kullanıcıların aydınlatılmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

 

 

Şirket tarafından işlenebilecek kişisel verileriniz aşağıdaki gibidir;

 

 

 İsim, soyisim,telefon, e-posta adresi

 

 IP Bilgisi

 

 Konum Bilgisi

 

 Kullanıcı İşlem Bilgisi

 

 Tarafımıza aktaracağınız konu içerisinde, özel nitelikli veya bu nitelikte olmasa dahi yukarıda sayılmayan kişisel verileriniz yer alıyor ise, bu verilerin de aşağıda size açıklanan koşullara tabi olduğunu beyan eder, bu hususa dikkat etmenizi öneririz.

 

 

 

ÇEREZ TANIMI VE KULLANIM AMACI

 

İnternet sitelerini görüntülemek için, bilgisayarınızda, tabletinizde, mobil telefonunuzda v.b. cihazlarınızda kullandığınız Google Chrome, İnternet Explorer, Safari, Firefox v.b. gibi tarayıcılar, doğrudan kendileri veya bu tarayıcılar aracılığıyla ziyaret ettiğiniz web siteleri, siz bu tarayıcıları yüklerken veya kullanırken cihazlarınıza yüklenen bir kısım dosyalarla, gezindiğiniz web siteleri, kullanım alışkanlıklarınız, şifreleriniz ve kullanıcı adlarınız gibi pek çok kişisel verinizi bu küçük dosyalar vasıtasıyla kaydederler. Bu dosyalara çerez dosyaları denilmektedir.

 



ÇEREZ VASITASIYLA İŞLENEN VERİ TÜRLERİ

 

İnternet sitelerinde yer alan çerezlerde, türüne bağlı olarak, siteyi ziyaret ettiğiniz cihazdaki tarama ve kullanım tercihlerinize ilişkin veriler toplanmaktadır. Bu veriler, eriştiğiniz sayfalar, erişim tarih ve saatleriniz, incelediğiniz hizmet ve ürünler, tercih ettiğiniz dil seçeneği ve diğer tercihlerinize dair bilgileri kapsamaktadır.

 

 

SİTEDE KULLANILAN ÇEREZ TÜRLERİ

 

Çerez dosyaları genel olarak oturum çerezleri, kalıcı çerezler, zorunlu çerezler, işlevsel ve analitik çerezler, takip çerezleri olarak sınıflandırılabilir. www.dunyagozoptik.com ise, tarayıcınızdan bağımsız olarak, bir Google hizmeti olan Google Analytics, Whatsapp ve Tawk.to uygulaması çerezleri kullanılmaktadır. Söz konusu çerezler ile kullanıcılardan anonim bilgiler toplanır. Kullanıcı’nın iletişim kurmak amacıyla sitede bulunan canlı yardım Tawk.to hizmetini kullanmak istemesi halinde ise, Kullanıcı isterse isim, e-posta, telefon numarası bilgisini verebilir. Bu kişisel veriler de veri sorumlusu tarafından bu metinde açıklandığı şekilde işlenmektedir. 





 

Çerez Kullanımı

Dünyagöz Optik olarak size daha iyi hizmet verebilmek ve alışveriş deneyiminizi iyileştirmek adına internet sitemizde yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanılmaktadır. Sitemizde kalarak çerezlere izin vermektesiniz. Çerezler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.